Παθήσεις και Προβλήματα Ποδιών

menthogel-foot-care%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%ce%b9%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b5%cf%80%ce%b9

Σήμερα, περίπου το 80% των ανθρώπων έχει πόνο στα πόδια και δεν γνωρίζει την πάθηση ή το πρόβλημα. Αναλυτικά, οι πιο σημαντικές παθήσεις και προβλήματα των ποδιών, ώστε να τις γνωρίζετε για να φροντίσετε τα πόδια σας καλύτερα:

ΚΑΛΟΙ-ΣΚΛΗΡΥΝΣΕΙΣ
Oι διάφορες μορφές κάλων – σκληρύνσεων του πέλματος ή των δακτύλων ως αιτία έχουν:
* Την κληρονομική ανατομική κατασκευή του ποδιού.
* Την ποιότητα – ανθεκτικότητα του δέρματος.
* Την μηχανική φόρτιση και καταπόνηση της κάθε άρθρωσης, οστού και του δέρματος.
* Τα ακατάλληλα υποδήματα, οι στενές φόρμες, τα υψηλά τακούνια.

Κότσι (Ηallux Valgus)-Κάλος (Bunion)
Είναι η φλεγμονή κοντά στην βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού (hallux), η φλεγμονή του θύλακα. Ο όρος κάλος επίσης συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει την δυσμορφία που εμφανίζεται στην βάση του μεγάλου δακτύλου. Μπορεί να είναι επώδυνος και να επιδεινωθεί αν φοράτε στενά παπούτσια. Πολλές φορές η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη.
Η χρήση των ειδικών επικαλυμμάτων Menthogel θα σας προστατέψει και θα σας ανακουφίσει από τον πόνο.

Πελματιαία απονευρωσίτιδα (Plantar fascilitis)
Όταν υπάρχει αυξημένη πίεση στην καμάρα του πέλματος του ποδιού, αυτό οδηγεί σε φλεγμονή και πόνο συνήθως κατά την κατάφυση της στην περιοχή της πτέρνας. Ο πόνος εμφανίζεται με την στάση, την βάδιση και πολλές φορές και στην ηρεμία. Η χρήση των υποστηρικτικών, αντικραδασμικών και αντιπιεστικών πελμάτων Menthogel θα σας προστατέψει και θα σας ανακουφίσει.
Βλαισοπλατυποδία ή Πλατυποδία (flat feet)
Πρόκειται για την πάθηση του ποδιού όπου η ποδική καμάρα είναι ελαττωμένη, με αποτέλεσμα όταν στεκόμαστε στο εσωτερικό μέρος του ποδιού να εφάπτεται με το έδαφος. Τις περισσότερες φορές είναι κληρονομικής αιτιολογίας, αλλά μπορεί και να οφείλεται σε αδυναμία ή σε σύσπαση κάποιων μυών του ποδιού. Η πλατυποδία είναι συνήθως αμφοτερόπλευρη. Αν έχετε μόνο στο ένα πόδι πλατυποδία τότε αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα άλλο πρόβλημα και θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η χρήση των υποστηρικτικών, αντικραδασμικών & αντιπιεστικών πελμάτων καμάρας Menthogel θα σας προστατέψει & θα σας ανακουφίσει.

Κοιλοποδία
Είναι η αντίθετη της πλατυποδίας παραμόρφωση του ποδιού κατά την οποία η ποδική καμάρα είναι πάρα πολύ υψηλή. Η προς τα κάτω κατεύθυνση του πρόσθιου τμήματος του ποδιού έχει σαν αποτέλεσμα την προβολή των κεφαλών των μεταταρσίων προς την πελματιαία επιφάνεια και την υπερέκταση των μεταταρσιοφαλαγγικών αρθρώσεων, ενώ τα δάκτυλα βρίσκονται σε κάμψη.
Το βάρος του σώματος κατά την διάρκεια της βάδισης πέφτει μόνο στην πτέρνα και στα μετατάρσια προκαλώντας πόνο στα γόνατα και στην μέση. Χρησιμοποιώντας τα ειδικά αντικραδασμικά-αντιπιεστικά προστατευτικά πατάκια μεταταρσίου και υποπτέρνια μαξιλαράκια Menthogel επιτρέπετε σε ολόκληρο το πόδι να στηρίξει το βάρος του σώματος.

Σφυροδακτυλία (Hammer toe)
Πρόκειται για μία κατάσταση στην οποία η τελευταία φάλαγγα των δακτύλων είναι μονίμως λυγισμένη προς το έδαφος. Παρουσιάζεται στα μακρύτερα δάκτυλα, συνήθως στο δεύτερο και τρίτο. Η δημιουργία υπερκεράτωσης ή και κάλου στην άκρη των δακτύλων είναι αναμενόμενη όπως και στη ραχιαία επιφάνεια. Συχνά έχουμε και παραμόρφωση του νυχιού. Μετά την θεραπεία, η χρήση των καινοτόμων αντιπιεστικών επικαλυμμάτων Menthogel θα σας προστατέψει & θα σας ανακουφίσει.

Πτώση Μεταταρσίων κεφαλών (Metatasralgia Fall)
Το κύριο σύμπτωμα της μεταταρσαλγίας είναι ο πόνος στο μπροστινό μέρος του ποδιού ακριβώς κάτω και πίσω από τα δάκτυλα των ποδιών. Ο πόνος επικεντρώνεται κυρίως στο δεύτερο μετατάρσιο αλλά μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα. Στις περιπτώσεις αυτές η θεραπεία είναι η μείωση της φλεγμονής με ταυτόχρονη χρήση των προστατευτικών & αντιπιεστικών πελμάτων Menthogel.

Νεύρωμα Morton (Μorton’s neuroma)
Το νεύρωμα Morton είναι μια επώδυνη κατάσταση , συνήθως στην περιοχή μεταξύ τρίτου και τέταρτου δακτύλου. Προκαλεί ένα καυστικό πόνο στο πέλμα και νοιώθουμε τα δάκτυλα μας να καίγονται και να μουδιάζουν. Μετά την θεραπεία συνιστάται η χρήση των καινοτόμων αντιπιεστικών επικαλυμμάτων Menthogel.

Τα καινοτόμα αντικραδασμικά & αντιπιεστικά επικαλύμματα-πέλματα Menthogel είναι κατάλληλα και ιδανικά για όλες τις παραπάνω παθήσεις. Προστατεύουν και ανακουφίζουν από τον πόνο, βελτιώνουν το βάδισμα, απορροφούν τους κραδασμούς, ρυθμίζουν το κέντρο βάρους και επηρεάζουν θετικά την καλή κατάσταση της υγείας στα πόδια. Συμβουλευτείτε τη Menthogel και τον Φαρμακοποιό σας για την άμεση ανακούφιση του πόνου.

Menthogel foot-careΑντιπιεστικά & Αντικραδασμικά επικαλύμματα.Δοκιμάστε τα και θα νοιώσετε αμέσως την διαφορά!ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..png

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.