Μεταταρσαλγία-Πόνος Στη Βάση Των Δακτύλων

Τι είναι μεταταρσαλγία;

Μεταταρσαλγία ονομάζεται ο πόνος που εντοπίζεται στο πρόσθιο μέρος του πέλματος, στην περιοχή των μεταταρσίων. Είναι ένας γενικευμένος όρος που σχετίζεται με την αυξημένη πίεση στην συγκεκριμένη περιοχή. Αφορά την κάκωση και φλεγμονή των αρθρώσεων, των μαλακών μορίων ή του αρθρικού θύλακα.

Τι συμπτώματα έχει;

Ο πόνος μπορεί να είναι οξύς, αιχμηρός ή καυστικός. Η περιγραφή συνήθως του ασθενή είναι ¨ σα να υπάρχει ένα βότσαλο μέσα στο παπούτσι¨. Βελτιώνεται με την ανάπαυση και χειροτερεύει στο περπάτημα, στην ορθοστασία και κυρίως στο τρέξιμο. Συνήθως ο πόνος ξεκινά σιγά και αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ποιες είναι οι αιτίες;

Οι αιτίες μπορεί να είναι η συνύπαρξη δύο ή περισσότερων επιβαρυντικών παραγόντων όπως:

  • Μεγάλη καμάρα(κοιλοποδία)
  • Λάθος υποδήματα( πολύ στενά, με μεγάλο τακούνι, φθαρμένα)
  • Αυξημένη δραστηριότητα ή έντονη άσκηση-προπόνηση.
  • Υπερβολικό βάρος
  • Κατάγματα φόρτισης
  • Νεύρωμα Morton
  • Μυϊκή ανισορροπία λόγω γαμψοδακτυλίας, βλαισού δακτύλου, πτώση μεταταρσίου ή σφυροδακτυλίας.

Πως γίνεται η διάγνωση;

Η κλινική εξέταση γίνεται από Ορθοπεδικό, Φυσικοθεραπευτή, Εργοφυσιολόγο & Ποδίατρο.

Θεραπεία;

Συντηρητικά με φυσικοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή από γιατρό είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος θεραπείας. Σε σπάνιες περιπτώσεις που δεν υπάρχει ανακούφιση συντηρητικά και η μεταταρσαλγία  συνυπάρχει με άλλες παθήσεις (βλαισό δάκτυλο, γαμψοδακτυλία, νεύρωμα Morton) καταφεύγουμε σε χειρουργείο.

Πρόληψη & Προστασία;

✪ Τα σωστά υποδήματα παίζουν σημαντικό ρόλο.

✪ Τα Αντικραδασμικά επιθέματα Menthogel από υδρογέλη προστατεύουν & ανακουφίζουν το Μετατάρσιο από την τριβή και την πίεση.

Η Menthogel προτείνει: Πατάκια Μεταταρσίου κωδ. 169450 Ref. K, τοποθετούνται μέσα στα παπούτσια με ή χωρίς κάλτσα, ή Προστατευτικά Μεταταρσίου κωδ. 041600 Ref. F με ελαστική θηλιά, φοριούνται με κλειστό παπούτσι μέσα από κάλτσα. Και επίσης για τους πάσχοντες από Σφυροδακτυλία / γαμψοδακτυλία ή νεύρωμα Morton Μαξιλαράκια Σφυροδακτυλίας κωδ. 041465 Ref. G

✪ Για την ανακούφιση από τον πόνο και για την μείωση τυχόν φλεγμονής προτείνουμε να χρησιμοποιείτε καθημερινά πρωί & βράδυ το Gel με Άρνικα κωδ. 042650 της Menthogel κάνοντας ελαφρύ μασάζ στην περιοχή του μεταταρσίου, μεταξύ των δακτύλων και σε όλο το πέλμα.

✪ Το Ποδόλουτρο με Άρνικα κωδ. 015775 της Menthogel συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανακούφιση από τον πόνο στο μετατάρσιο.

✔️ Ανατρέξτε στις κατηγορίες Επιθέματα Menthogel & Καλλυντικά Menthogel για να δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες όλων των προϊόντων.

✔️ Η Menthogel Greece στελεχώνεται από επαγγελματίες εξειδικευμένους Ποδολόγους – Ποδοθεραπευτές που είναι πρόθυμοι να σας προσφέρουν σωστές θεραπευτικές συμβουλές  και να σας υποδείξουν τα κατάλληλα προϊόντα για την δική σας περίπτωση.

Menthogel Greece   Τηλ. 210.6777800

Πηγή άρθρου: Ομάδα Φυσικοθεραπευτών »Βιοανάταξη»

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.